|

Rövidhír: még mindig várunk

A héten ígérték a brazil F-X2 tender végső döntését, de még mindig semmilyen hivatalos információ nem látott napvilágot, viszont több újság is megszellőztette a befutót: a svéd Gripen NG-t.

Több internetes portál tudni véli, hogy a Saab javára dőlt el verseny és a svéd csapat megszerezte a továbbfejlesztett Gripen első exportsikerét mégpedig az ajánlatukban szereplő felülmúlhatatlan repülőgép-ipari együttműködésnek köszönhetően.

Mint említettük, továbbra sincs hivatalos bejelentés, de amint lesz, igyekszünk minél hamarabb leközölni.

8 hozzászólás “Rövidhír: még mindig várunk”

  1. Én távábra se drukkolok a Rafale sikerének.
    Ár/képesség aránya szerintem a pályázók közt a legrosszabb.

    F-18SH a legizmosabb, Gripen meg olyan mint anno F-5-ös volt a maga idejében ja a BVR képességet leszámítva. Mivel az növeli erejét.

  2. Én csak azt sajnálom, hogy nekünk nem teljes C/D verzió van, hanem A/B-ből átépített. Utálom az ilyen gépeket amúgy, hogy az újabb verziókat átterveznek, és nem biztos hogy eljut minden üzemeltetőhöz. Pl a gripen, az ng ha jól tudom a sárkánya sem ugyanolyan mint az AB és CD gépeké, így akár alul is maradhatnak a régebbiek az újjabbakkal szemben egy esetleges légicsatában. Vagy ha kijön az ng, akkor majd a mgy gépekben is kicserélik a hajtóműt?

  3. Brazíliában a VB idején még a banán is megáll a növésben :)
    Én úgy tudom a mi gépeinknél a szárny teljesen és a törzs néhány része „second hand”, a többi részek új gyártásúak, továbbá C/D változatúak.
    A cseheké viszont 100 % vadi.