|

Újabb Lódarázs-üzlet a láthatáron

Az Egyesült Államok védelmi minisztériuma 124 darab F/A-18E/F és EA-18G típusú katonai repülőgépre ad le megrendelést az elkövetkezendő 4 évben.

A 66 darab F/A-18E/F Super Hornet vadászbombázót és az 58 EA-18G Growler elektronikai hadviselésre specializált harcigép beszerzésével a US Navy flottája 515 darab Super Hornetre és 114 darab Growlerre bővül. Az utolsó példányokat 2015-ben kapják kézhez.

Mivel a gépeket több éves üzlet keretében kapja meg a haditengerészet, ezért a gyártó kedvezményes árat biztosít a vásárló fél számára. Bár a szerződés pontos értékét nem hozták nyilvánosságra, a Boeing részéről annyit elárultak, hogy így 10%-kal olcsóbban adták a csomagot.

„Biztató látni, hogy a haditengerészet és a védelmi minisztérium eljutott idáig. A döntést közel két éves tanácskozás előzte meg, a többéves szerződés minden pontját alaposan átbeszélték.” – nyilatkozta Todd Akin, kongresszusi képviselő.

A szerződésnek köszönhetően a Super Hornetek gyártósora még 2015-ig üzemel, természetesen az esetleges további exportsikerek ezt tovább odázhatják. Ausztráliában további megrendelésekben bíznak, emellett India, Japán, Görögország, Dánia, Kuvait és Kanada is potenciális vásárlójelölt.

5 hozzászólás “Újabb Lódarázs-üzlet a láthatáron”

  1. Ez bizony jó hír! Legalábbis a Navy-nek biztosan!
    De a felsorotl vevők közül Görögország nagy valószínüséggel ki fog esni…Elég sok bajuk van mostanság, s a német lobbi, vagy inkább egyoldalú javaslat nem igazán fogja az SH esélyeit nővelni!

  2. Elég erősen tartja nálunk magát az az infó hogy ha további csúszást jelent be a gyártó az F-35 re akkor csökkentik a mennyiséget.
    Igazából és ÁLLÍTÓLAG a kérdés már el is dőlt hogy csak 50 körüli F-35 lesz rendszeresítve a felszabaduló zsetonból meg a Superhornet flottát( is ) bővítik mivel cca 2 db kijön egy F-35 árából.