|

Ejtőernyőst fogtak el a holland készültségi F-16-osok

Érdekes fotók kerültek fel a Holland Királyi Légierő honlapjára, melyek azt örökítik meg, amint a 24 órás, fegyveres légvédelmi készenléti szolgálatot (QRA, Quick Reaction Alert) adó Sólymok egy ejtőernyőst fognak el.

Holland F-16 es ejtőernyős

Egy nem megszokott találkozás pillanatai | Forrás ,

Természetesen a holland radarosok nem benéztek valamit, hanem egy megtervezett feladatról volt szó, mellyel a legtöbb vadászgép számára nem ideális sebességtartományban – 150 csomós / ~275 km/h sebességnél lassabban – haladó célpontok kísérését, szemmel tartását kívánták gyakoroltatni pilótáikkal.

Ehhez pedig ezen konkrét gyakorlatra egy texeli ejtőernyős klubbot kerestek fel, akik a képek tanúsága szerint nem voltak restek igent mondani a felkérésre.

Holland F-16 és ejtőernyős

Hé te ott! Kövess ha tudsz! | Forrás ,

6 hozzászólás “Ejtőernyőst fogtak el a holland készültségi F-16-osok”

  1. Másodszorra már nem biztos, hogy elvállalnák szerencsétlen ejtőernyősök. Szerintem a frász kerülgethette őket, amikor körülötttük repkedtek…engem legalább is az kerülgetett volna. Egyébként ilyen esetekre lenne jó az, ha helikopteres készültség is lenne, nem csak merevszárnyú.

  2. Sajnos mire egy heli felszáll és odaér az ejés már rég a földön van.
    A vadászokat is elég pontosan kellett koordinálni hogy legyen randevu a levegőben.
    Ezen kívűl a leggyorsabb ernyők sem tudnak 60-80 km/h-nál többet ezért a vadászok csak körözni tudnak körülöttük.
    De mindez feltételezi hogy valaki magasan nyit (4-5000 m-en),az meg elég nagy bolondság a hideg miatt.

  3. Ejtőernyősök kb 200km/h-val zuhannak, és az általános nyitási magasság 1000m. A vésznyitót általában 500m köré állítják be. De ha itt vmi gubanc van, akkor nincs idő tartalékernyő-nyitásra.