|

Hercules Izraelben

Egyre kézenfoghatóbbá válik az izraeli szállítógép-beszerzés, április elején aláírás kerülhet a szerződésre, melynek köszönhetően Izrael is bekerül a C-130J-t megrendelő államok elit klubbjába.

A közel-keleti állam 3 darab C-130J Super Herculest rendel a Lockheed Martin vállalattól, és további 6 példányra opciós jogot formált. Az első megrendelt Super Herculesek 2013 folyamán érkeznek majd Izraelbe. A gépek 3 fős pilótafülke-konfigurációval készülnek, olyannal, melyeket az Egyesült Államok különleges egységei is alkalmaznak. Az izraeli Herculeseknél nyitva hagyták a kiskaput a jövőbeni hazai elektronikai eszközök integrációjára.

Izrael jelenleg 11 darab C-130E/H szállítógép és 5 darab KC-130H tanker. Az öregebb „E” verziókon az Israel Aerospace Industries végez majd strukturális megerősítéseket, hogy kihúzzák a C-130H-k üzemidejéig.

3 hozzászólás “Hercules Izraelben”

  1. > A közel-keleti állam 3 darab C-130J Super Herculest rendel a Lockheed Martin vállalattól

    Ez a bizonyos közel-keleti állam nem rendel, hanem ingyen kapja „katonai segélyben”, ami apró különbség!

    A többi amcsi fegyvert túlzott áron, pénzért vásárló ország fedezi ennek a költségét. Ezért nem volt hajlandó a zorbán-sátán dupla áron sivatagi kohószökevény F-16-osokat venni, le is váltották a világmédia urai…