|

Összeütközött két F/A-18E

Hétfő este kiképző repülés közben a levegőben összeütközött két F/A-18E Super Hornet az Egyesült Államokban.

A két vadászbombázó a Nevada államban található Fallon Haditengerészeti Légibázisról szállt fel az esi órákban. Az ütközés, melynek pontos részleteit egyelőre nem közölték, körülbelül helyi idő szerint 22:00-kor következett be.

Az egyik gép pilótája az eseményt követően azonnal sikeres katapultálást hajtott végre, az általa vezetett F/A-18 pedig lezuhant és megsemmisült. A másik „résztvevő” szerencsésebb volt, az ő gépe irányítható maradt, így sikeresen landolt a bázis betonján. Sérüléseinek mértékéről nem tudni.

Két F/A-18E kötelékben, csodálatos háttérrel ,

A kutató-mentő egységeket percek alatt riadóztatták. A gyors reagálásnak köszönhetően a gépét elhagyó pilótára viszonylag hamar, 23:20-körül rá is bukkantak a Super Hornet roncsaitól mintegy háromnegyed mérföldre. Mivel a katapultálás során esetleg komolyabb sérüléseket is szenvedhetett, egy közeli kórházba szállították, ahol enyhe hypothermiát diagnosztizáltak nála, ezen kívül csak apróbb külső sérülései vannak, így ma hazamehetett.

A gépek egyébként az Amerikai Haditengerészet állományába tartoztak, mindkettő a 137. század tagja volt. A NAS Fallon-ra egy háromhetes kiképzésre érkeztek, melyet ettől az esettől eltekintve sikeresen végre is hajtottak. A század hazai bázisa a kaliforniai NAS Lemoore.

2 hozzászólás “Összeütközött két F/A-18E”

  1. Nem világos, hogy a tenger fölött történt a katapultálás?

    „A gyors reagálásnak köszönhetően a gépét elhagyó pilótára viszonylag hamar, 23:20-körül rá is bukkantak a Super Hornet roncsaitól mintegy háromnegyed mérföldre.”

    1 óra 20 perc… annyira azért nem voltak gyorsak.