|

Vágóhídra hajtják az ausztrál Disznókat

Ó igen, ez itt továbbra is a haditechnikával foglalkozó HTKA, nem tévedt senki sem rossz oldalra! De mivel az ausztrál repülős körökben Disznó becenév alatt futó F-111 Aardvark-okra valami hasonló dolog vár, gondoltuk belefér a cím…

Ugyanis jelen állás szerint az ausztrál F-111-esek egy részét fel fogják darabolni, mint a röfiket a vágóhídon. Hogy erre mi szükség van, azt nem tudni, de az ausztrál védelmi minisztérium tendert hirdetett az F-111 gépparkjuk mintegy felének hazavágására. Mire is keresnek konkrétan vállalkozót?

Nos, a tender kiírása szerint az amúgy már tartalékállományban lévő F-111G változatú gépeik nagy részének kell a feldarabolással szembenéznie. Konkrétan 13-nak a RAAF Amberley bázison tárolt F-111G gépek közül, illetve kapcsolódóan 70 TF-30-as hajtómű is szerepel a kiadott tenderben.
RAAF F-111G

RAAF F-111G

Az arizonai Boneyard-ból kimentett F-111-eseket végül csak utolérte végzetük?

A The Australian napilap megkeresésére, miszerint miért szedik szét a gépeket, ahelyett, hogy múzeumoknak ajándékoznák, a védelmi minisztérium nem tudott azonnali választ adni. Hovatovább az F-35 elérhetővé válásáig köztes megoldásként pár éve megrendelt 24 F/A-18E/F Super Hornet érkezésének idei kezdetével még az idei évben nyugdíjazandó F-111C/RF-111C gépek sorsát egyelőre homály fedi, így azért lehet reménykedni, hogy jut majd még kengurus Aardvark ide-oda idővel.
RAAF F-111G

RAAF F-111G

Az egykori A8-272 ‘The Boneyard Wrangler’ útban a RAAF múzeuma felé | Forrás

No Responses to “Vágóhídra hajtják az ausztrál Disznókat”

  1. Döntéshozókat vágás előtt belerakni és odaadni nekik a távirányítót, hogy nyomják meg a gombot, ha akarják…

    Egyébként Kopp bácsi a híres betyár Ned Kelly-nek öltözve már várja a szállítókamionokat, hogy rakományukkal együtt elrabolja őket és titkos repterén újra harckésszé tegye kedves F111-eseit a Kína inváziós flotta elleni ítéletnapra.

    > Kandúrt sem láttam soha.

    Ne légy lúzer! Bemész az iráni követségre és im-ígyen szólsz: gyakorló zoroasztriánus hívő lévén szeretnél zarándoklatot tenni hited szent helyein. Rögtön adnak vízumot, aztán két tűzimádás között csak lesni kell az eget.

    (Ha épp nincs szerencséd, F-14 mellett F-15-öst és B-2-est is láthatsz majd ugyanott, sőt esetleg gombafelhőt is…)

  2. „Én is láttam ‘91-ben, de hát az olyan régen volt, hogy semmi nem maradt meg belőle. Még egy gép amit, soha nem látok repülni. Kandúrt sem láttam soha. :( „

    Örök életre beégett az F-111, F-4G,zöld terepszínű A-10…! Emlékeimben és néhány megsárgult fotón tovább él az emlékük! :-)

    A tomcat nekem is kimaradt, most már örökre. Pedig 92-ben úgy mentem le, hogy tutira lesz..!! Aztán mégsem lett! :-(
    Azóta tudom, az a biztos, ami a betonon áll! :-)