|

Lelőttek egy ügyészt Iránban

Iránban fegyveresek lelőttek egy ügyészt a háza előtt – jelentette kedden az állami média. A gyilkosság elkövetőjeként egy kurd szakadár szervezet jelentkezett. A rendőrség őrizetbe vett négy embert az ügyben. Az eset a török határ közelében lévő Hvoj városában történt hétfő este.

Vali Hadzsgolizade kórházba szállítása után halt bele sérüléseibe. Az angol nyelvű Press TV értesülése szerint az ügyész előzőleg több halálos fenyegetést kapott. Hadzsgolizade egyebek mellett korrupciós ügyekkel és államellenes felforgatók ügyeivel foglalkozott, s kiváló szakember volt – közölte a hvoji kormányzói hivatal egyik tisztségviselője, akit a Fars félhivatalos hírügynökség idézett. Később maga a kormányzó jelentette be, hogy elfogták a négy feltételezett gyilkost.

Ezzel egy időben elkövetőként jelentkezett a Szabad Kurdisztánért nevű szakadár szervezet a belügyminisztérium egy helyi tisztségviselőjének bejelentése szerint. Az ország e térségében jelentős számú kurd él, és a kurd szakadár párt emberei időnként összecsapnak a biztonsági erőkkel. A Szabad Kurdisztánért kapcsolatban áll a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) nagy kurd párttal, és a bázisa Irak északkeleti részén van.

Forrás: honvedelem.hu

16 hozzászólás “Lelőttek egy ügyészt Iránban”

  1. Én is ezen gondolkoztam. A hírhalomban panaszkodnak a politikai vetülettől, de ehhez képest három kőkemény politikai, de nulla HT-t tartalmazó hír volt. Ez egyeseknek olyan, mint bikának a vörös posztó. :)

  2. Én is ezen gondolkoztam. A hírhalomban panaszkodnak a politikai vetülettől, de ehhez képest három kőkemény politikai, de nulla HT-t tartalmazó hír volt. Ez egyeseknek olyan, mint bikának a vörös posztó. :)

    Nem gond,csak önfegyelem kérdése lenne,hogy a „vita” ne
    fajuljon rágalmazásba stb.
    Más oldalakhaoz képest, ez itt angol lordok gyülekezete(-:
    Meg a szerkesztőket is meg kell érteni,akkor érdemes
    csinálni a dolgot,ha pörög,azt meg pörgetni kell!

  3. A Liptai Claudia radarkeresztmetszete egyre nagyobb, bár nem is próbál lopakodó lenni. Póttartályait jobb és baloldalt a törzs alatt hordja. Felszerelhető mindennel, ami szem-szájnak ingere. BVR harcban tökéletesen használja tulajdonságait, manőverező közelharcban már nem az igazi. Most éppen vektorál. Asszem…… Levegőben utántölthető, hordozófedélzeti üzemelésre alkalmas. Tolóereje ismeretlen.

  4. Azért bekennétek radarhullámokat visszaverő szemcsés festékkel! (-:
    Nem,nem szorópisztollyal,hanem olyan handjob.
    Na komolyodni emberek,nem álmodozni,lelöttek egy iráni szügyészt,ez
    itt a question.

  5. Klaudiánk tolóereje néhány babkonzerv elfogyasztása után elvileg mérhető.

    Az iráni ügyész lelövése – pláne, ha a kurdok számlájára írható – annyiból érdekes hír, hogy egyrészről kiélezi a síita – kurd ellentéteket (destabilizáció), másrészről a török – iráni együttműködést erősíti tovább a térségben, aminek viszont komoly hatásai lesznek. Voltaképpen már vannak.

    Üdv: M