|

Véletlen bombázás Indiában

Érdekes és egyben veszélyes (bal)eset történt Indiában szeptember 15-én. Egy Mirage 2000-es rutinfeladat végrehajtása közben elhagyott egy 250 kilogrammos bombát.

A fegyver egyelőre ismeretlen okok miatt vált le a gépről, a Pokhran település mellett történt becsapódásakor bekövetkezett robbanásban senki sem sérült meg, viszont 7 és fél méteres krátert hagyott maga után, kidöntve/elégetve a környező fákat. A terület nem lakott terület mentes, a robbanás 1 kilométeres körzetében két falu is található. Ráadásul a robbanás este történt, így nagy riadalmat okozott.

„Egy nagy robbanást hallottam a közelből fél 11 körül. Kifutottam az utcára, látta a tüzet és két gép repült tova az égen.”

Mirage 2000H India Take-off

Nem ez volt az első eset, hogy „elhagytak” egy bombát a pilóták Indiában. Február folyamán két hasonló eset történt, akkor sem sérül meg senki, de az egyik bomba jelentős károkat okozott a földi létesítményekben.

2 hozzászólás “Véletlen bombázás Indiában”

  1. Eléggé hanyagok lehetnek az indiai kiszolgálók és pilóták, ha ilyen sűrűn történnek repesemények. Bomba elhagyás, repgép katasztrófák. Minek nekik modern gép? Úgy is hazavágják öket. Inkább költsék iskolára a sok pénzt, hogy ne történjenek hasonló esetek a jövőben.

  2. Jellemző a térségre ez a hozzáállás.A pénzt a politika ésszerűltenül használja fel Indiában is.Nem értem minek annyi típust rendszerben tarani,a kiszolgálást is meg kell hozzá venniük és ugye a képzésre is pénzt kell fordítani.Ergo ezen szerintem spórolnak is.Van egy csomó típusuk,modern típusuk de azokat kezelni is tudni kellene profin,mert egyébként a technikát nem tudják optimálisan használni.De mind1 majd vesznek újat a nép meg éhezik.