|

Egy Thunderbirdös F-16-os kényszerleszállása

Az Amerikai Egyesül Államok Légierejének és talán a világ leghíresebb bemutatócsapatának egyik F-16-osa hajtott végre kényszerleszállást július 2-án délután Amerikában.

Az illinois-i Moline mellett elterülő Quad-City nemzetközi repülőtér kifutópályáján egy fehér-kék-piros festésű Falcon ért földet helyi idő szerit 14:22-kor. Az utazását egy hajtóműhiba miatt kellett módosítania, majd sikeresen kényszerleszállt a reptéren.

Thunderbirds_F-16

Kirby Ensser őrnagy a Thunderbirds többi pilótájával egyetemben egy kötelékben repülve igyekezett egy hétvégi légiparádéra, amikor az eset bekövetkezett. A meghibásodást jelentő gépet egyik társa is elkísérte, hogy megbizonyosodjon annak biztonságos leszállásáról.

„Ez volt a legközelebbi reptér” – mondta az őrnagy, utalva a leszállóhely-választásra.

Thunderbirds

A kényszerleszállt gépet a reptér egyik hangárába vontatva vizsgálatnak vetik alá, Kirby Ensser őrnagy pedig epekedve várja, hogy társai után repülhessen és egy tartalékgépen teljesíthesse a számára kirepült repülőprogramot.

A Thunderbirds az Egyesült Államok Légierejének (és talán a világ egyik leghíresebb) bemutatócsapata, amely idéntől repüli a Block 52 verziójú F-16-osokat.