|

Louis Gallois az A400M programról

Ideiglenes megoldásként utasszállítókból, főleg az Airbus A330-ból átalakított teherszállítókat kínál az EADS az A400M megrendelőinek, amelyek az új típus szolgálatba állásáig ellátnák annak feladatát, jelentette be Louis Gallois, a cég vezérigazgatója.


Gallois bejelentésére egyértelműen az A400M program újabb csúszása miatt került sor. Emellett beismerte, hogy alábecsülték a program kockázatait és összetettségét, emiatt újra tárgyalóasztalhoz ülnek a beszállítókkal és a megrendelőkkel fejlesztési és gyártási költségek ügyében.

A-400M-084801.jpg

Még várat magára az A400M első repülése.

A csúszásokkal kapcsolatban pedig kijelentette: „Senki sem fejlesztett még ki új katonai repülőgépet tíz év alatt, de az A400M-et a szerződések alapján 6,5 éven belül át kéne adnunk a megrendelőknek. Az A400M kész lesz, de nem 6,5 év alatt, de ennek ellenére ha majd elkészül, jobb lesz mint az összes többi hasonló gép világszerte„.

Emellett felmerült annak a lehetősége is, hogy még azelőtt megkezdenék a gép átadását, mielőtt az rendelkezne minden tervezett képességével, hasonlóan mint azt az Eurofighter esetében tették. Ebben az esetben a gépek képességei folyamatosan bővülnének.