KC-45A-val. A tény, hogy a tenderen a Boeing maradt alul alaposan felszította a kedélyeket a tengerentúlon, amiről természetesen már beszámoltunk.">
|

A Boeing magyarázatra vár

Mint ismeretes, a KC-X programot, azaz az ősrégi KC-135 tankerek leváltását egy korszerű típussal az Európai EADS nyerte meg a Northrop Grummannal közösen kifejlesztett, az Airbus A330-ason alapuló, KC-45A-val. A tény, hogy a tenderen a Boeing maradt alul alaposan felszította a kedélyeket a tengerentúlon, amiről természetesen már beszámoltunk.

A külömböző ügyvédek és szenátorok mellet maga a Boeing is megszólalt a program kimenetelével kapcsolatosan. A cég illetékesei elmondása szerint már február 29-én, azaz a győztes kihirdetése után magyarázatot kértek az USAF döntéséről, de azt mind a mai napig nem kapták meg.

A válaszra mindenesetre egészen március 12.-éig várhatnak, hiszen az USAF csak ezen a napon (illetve ettől a naptól) kíván választ adni a Boeingnak, amley szerint az ilyen késői válasz teljesen szokatlan és nem egyezik meg az ilyen esetekben szokásos folyamattal.