|

Ennyi Raptor elég és kész!

Amióta a rendszeresítendő F-22 Raptorok darabszámát az anno elképzelt 381 gépről 187-ra csökkenttették folyamatos harc dúl ennek a számnak a növeléséért.
Ez eddig nem igen hozott eredményt, a légierő az utóbbi pár hónapban megerősített kampányolásával is eddig mindössze annyit tudott kiverekedni, hogy vezető pozicióban lévő Pentagon illetékesek a közelmúltban rábólíntottak a fegyvernem 4 újabb Raptor beszerzésének javaslatára, így a darabszám 191-re emelkedett.

Raptorok az éjszakában
Aludni készülő Raptorok – ilyenkor nem kell félni tőlük

Ugyanakkor mindenféle belsős Pentagon értesülésekre alapozó információk – figyelem, tehát messze nem konkrét bejelentés, mondhatni pletykák – alapján ezen felül további gépek beszerzése egyelőre esélytelen, lévén a helyettes védelmi miniszter Gordon England keresztbe tett mindennemű nagyobb számú növelésnek.

A miniszter a Missisipi államban található Pascagoula-ban, konkrétan pedig az Ingalls hajógyárban, a DDG-105 USS Dewey romboló megkeresztelési ceremóniája után adott interjújában úgy nyilatkozott, hogy az elemzések szerint ez a megfelelő gépmennyíség a jövőbeli veszélyek elhárításához.

„Az összes elemzés ezt tekinti a helyes darabszámnak – szóval ennyit fogunk rendszeresíteni. Tudom vannak akik többet akarnak, de ezt az elemzéseink alapján nem támogathatjuk”

A miniszteri hivatal elemzéseiről állítólag hetekig keringtek a pletykák, hogy mennyi gépet is javasolnak. Egyesek szerint többet mint 190-et. England tagadta ezeket az értesüléseket.

„Nem ez a helyzet. A Védelmi Minisztérium elemzései szerint a 180-egynéhány gép a megfelelő mennyíség.” Hozzátette, hogy a 4 újabb gép beszerzése a Bush adminisztráció minden bizonnyal utolsó módosítása lesz a programon, az esetleges további beszerzések létjogosultságának eldöntése már a következő elmök adminisztatív gépezetének feladata lesz.