|

Fordul a kocka?

Az F-15-ösök repülési tilalma és a körülöttük fellépő folyamatos problémák miatt az USAF parancsnokai abban reménykedtek, hogy a Pentagon több pénzt szán majd az F/A-22 Raptorok vásárlására, és így növelhető a jelenlegi (USAF-hoz mérten) csekély mennyiség.Most azonban fordul a kocka, mivel a Pentagon inkább áldoz dollármilliókat arra, hogy a régi gépeken elvégezzég a javítást, mint hogy újakat vegyenek.

A Pentagon legfelsőbb költségvetési hivatalnokai a héten határoztak így.Az USAF az F-15 flotta javítására 497 millió dollárt költ, és ez az összeg a továbbiakban emelkedhet.

f-22
A Raptorok fogják védelmezni az USA-t.Vagy kevesen lesznek hozzá?

Ez a lépés teljesen váratlanul érte a légierőt.A Pentagon ezidáig úgy tett, mintha már meg is született volna a megegyezés további F/A-22-esek megvásárlásáról, most pedig mindez szertefoszlott.

A jelenlegi megállapodás szerint a Lockheed 183 Raptort fog legyártani, majd további megrendelés hiányában bezárja a gyártósort.Ez azt jelentené, hogy a légierőnek ennyi gépből kell gazdálkodnia.A szám elenyészőnek hat, és az is.Már csak azért is, mert az előző generációs F-15-ökből háromszor ennyi lett rendszeresítve, nem beszélve az F-15E változatról.

A végső döntés még a jövő zenéje, de a jövő év bizonyosan nagy meglepetéseket és még váratlanabb fordulatokat hoz majd.