|

Újra repülhetnek az F-15E-k a frontokon

Az amerikai légierő engedélyezte az F-15E-k repülését háborús övezetekben.De csak is és kizárólag az E-modelleknek, majdnem 500 A, B, C és D modell még a földön marad.

Az Air Combat Command, a taktikai légiparancsnokság 224 F-15E vadászbombázója vesztegelt bázisán azután, hogy a november másodikai balesetben egy F-15C lezuhant.Tehát több mint egy hétig Eagle-k nélkül maradt az ACC.

John Corley, az ACC parancsnoka vasárnap már repültetni akarta a gépeket, de ellenőrök szerint kihagytak egy biztonsági vizsgálatot, ezért kellett ráhúzni a földi veszteglésre.

Az F-15E-k Afganisztánban a 455. expedíciós légi ezrednél szolgálnak, és most végzik rajtuk a szükséges repülések megkezdése előtti ellenőrzéseket.

F-15E Afganisztánban
F-15E Afganisztán fölött

De a hazai bázisokon állomásozó F-15E-k még korántsem szállhatnak fel, rajtuk még most hajtják végre az ellenőrzéseket.Vizsgálják a teljes hidraulikus rendszert, a tömítéseket és a rögzítési pontokat.Az ellenőrzést mind a négy fő honi F-15E üzemeltető-bázison életbe léptetik, a Seymour Johnson,Eglin, Langley és a Mountain Home AFB-ken.

„Az F-15 létfontosságú nemzetünk védelme szempontjából, fontos részét képezi az USAF megvédésére létrehozott repülőezredeknek.De ettől függetlenül nem fogjuk elsietni az F-15 flotta visszaállítását a repülési tervbe.A biztonság mindenek előtt áll, nem engedhetünk meg újabb gépveszteséget.”-mondták az ACC képviselői.