|

Illeszkedő póttartállyal tarolna a Boeing Malajziában

Ahogy arról már tegnap beszámoltunk, Malajziában megkezdődött a LIMA (Langkawi International Maritime & Aerospace) 2013 kiállítás. A nagyszabású eseményen számos gyártó képviselteti magát, köztük a Boeing is, mely a Super Hornet némileg csiszolt variánsát hirdeti az ázsiai országban.

A Boeing F/A-18E/F Super Hornet legújabb variánsához, az „International Road Map” vagy „Silent Hornet” néven ismert masinához (és a US Navy Super Horneteihez is) ajánlott illeszkedő póttartályok is helyet kaptak a kiállított gépen. Igaz, ezek még csak makettek, melyeket a bemutatógépek érkezése után a gyártó szakemberei applikáltak fel az egyik példányra.

Fotó: Greg Waldron, Flightglobal

Fotó: Greg Waldron, Flightglobal ,

A legújabb tájékoztatás szerint a CFT-k „csak” 1590 kilogram (azaz közel 2000 liter) üzemanyag tárolására lesznek képesek egyenként. (Ellentétben a korábban kommunikált 2400 literrel.)

Maláj Lódarazsak

Maláj Lódarazsak ,

Malajzia a Flankerek mellett jelenleg 10 darab MiG-29N és 8 darab F/A-18D típusú vadászbombázóval rendelkezik, de nincsenek megelégedve a kisebbik orosz típussal, így mielőbbi leváltását szeretnék elérni.

A típusváltáshoz tendert írnak ki, melyen a Boeing mellett indulna a Saab, a Dassault Aviation és az EADS leányvállalata, az Eurofighter GmbH is. Az ajánlatokról szóló korábbi bejegyzésünkért katt ide!

7 hozzászólás “Illeszkedő póttartállyal tarolna a Boeing Malajziában”

  1. T. Star Trek!
    „Akkor is” nélkül talált – süllyedt! A Mig-29-re jellemző a magas fogyasztás, valamint a sűrű és drága karbantartás! Karbantartás idején pedig fegyverzetnek csak az ökölrázás marad. Ám az csak úgy hatásos, ha közben az ellenség halálra röhögi magát!
    Mivel Malaysia gazdag ország, nem akar a viccbéli albán légvédelem szintjére süllyedni…!!!

  2. Sziasztok!
    Úgy olvastam, keveslik a MiG hatósugarát. Megjegyzem, szerintem a fegyverzettel sem elégedettek. A 30-as gépágyún felül mindössze 6 levegő-levegő rakéta, ami egy telepakolt EF-hez vagy Hornethez képest fele készlet. A felszíni célok elleni képességeit, fegyverválasztékét nézve messze elmaradn a korszerű nyugati típusokhoz mérve. A helyükben, bár nyilván a legdrágább ajánlat, de az EF-re tenném a voksom. F-35-ről náluk nincs szó, az F-16 alaptípus a s z o m s z é d o s á l l a m o k b a n, Indonéziában és Thaiföldön. Utóbbi helyen a Gripen is azzá lép elő. Ráadásul a svéd gép és a Super Hornet kissé lassú elfogóvadásznak-pedig a MiG-ek tudtommal főleg ezt a szerepkört töltötték be. Aránylag nagy távolságokat, gyorsan kell lerepülni., Legesélyesebbként marad az EF és a Rafale. Szerintem EF lesz, még ha akkor is, ha sokba kerül.