|

Megtörtént az első leszállás a Bojkijon

A Projekt 20380, azaz a Sztereguscsij-osztályba tartozó Bojkij korvetten végrehajtották az első nappali leszállásokat egy Kamov Ka-27 „Helix” helikopterrel.

Az eseményre a legutóbbi kihajózáskor került sor a hajógyári tesztek során. A tesztek során a Balti Flotta pilótái tízszer szálltak le a mozgó hajó fedélzetére, miközben a legénységét készültségét és a fedélzeti rendszereket vizsgálták. Jevgenyij Asztahov, a Balti Flotta légibázisának parancsnoka szerint a feladatot sikerrel hajtották végre, minden rendszer rendben működött.

„Üdv a fedélzeten” – Ka-27 kapaszkodik le a Bojkij fedélzetére | Forrás: navaltoday.com ,

A Ka-27 első éjszakai leszállására márciusban kerülhet sor, de emellett a Bojkij legénysége éleslövészeten vesz majd részt, valamint tengeralattjáró- és légelhárítási feladatokat fog gyakorolni.

7 hozzászólás “Megtörtént az első leszállás a Bojkijon”

  1. Azért a légvédelmi fegyverrendszerét eléggé soványnak érzem, hisz csak egy AK-630 meg Kastan CIWS van rajtuk. Sőt a kastan csak az első egységen van. Bár van VLS cellás rakétákra lehetőség de a za csapásmérő fegyverzet rovására. Egyáltalán milyen légvédelmi rakéta van amit használhatnának a VLS tubusokból?

  2. Csinos kis ladik, ez tény. Papíron igen potensnek tűnik, de fiammal beszélgetve, azt a meglepő megjegyzést tette: kétszer voltam olyan tengeri manőverben, ahol orosz egységek is részt vettek. Mindkétszer ők voltak az első veszteség…….de…. érdekes módon ők okozták a legnagyobb pusztítást is……
    Érdekes vélemény………