|

Újabb orosz-indiai gigaszerződés

Az ázsiai ország további bővíti gigászi légi armadáját, növekszik a vadászbombázók és a szállítóhelikopterek mennyisége is.

India további 42 darab Szuhoj Szu-30MKI vadászbombázót és 71 darab Mi-17V5 típusú felfegyverezhető szállítóhelikoptert rendelt Oroszországtól. A szerződés értéke 2.9 milliárd dollár, ebből 1.3 milliárd a helikopterekre és 1.6 a Szuhojokra eső költség.

Fotó: Szuhoj

Fotó: Szuhoj ,

A szerződést Vlagyimir Putyin indiai látogatása során írták alá, ahol számos együttműködési megállapodásra is sor került, valamint az orosz vezető azt is nyilatkozta, hogy szeretné, ha az orosz-indiai ügyletek újra a régi fénykorukat idéznék, emiatt az elkövetkezendő években 10 milliárd dolláros összértékű szerződésekben reménykedik, míg 2015 körülre szeretné mindezt megduplázni.

15 hozzászólás “Újabb orosz-indiai gigaszerződés”

  1. Miért rendeltek MKI-kat oroszországtól, amikor licensz alapján maguk gyártják indiában?

    Igaz a licensz sincs ingyé, de akkor meg nem kéne az összegnek akkorának lenni.

    Másik észrevétel, hogy az orosz üzem eléggé le van terhelve a Szu-30SzM-el.

  2. Azért vicces, hogy számolatlanul öntik a pénzt fegyverekbe miközben a népesség döntő többsége még mindig vályog viskókban tengődik és a legnagyobb vagyona a táskarádió meg a kecske. A múltkor egy hírt olvastam, amiben egy vidéki kórházban az újszülött csecsemőt az első éjszakáján megették a kórteremben a patkányok. Tényleg jobban megéri Szuhojokra költeni……… és áll ugyanez a környék összes pszeudo-rambójára Pakisztántól Kínáig.

  3. Jobban is teszik legalább Kína meg az oroszok jót röhögnek rajtuk .
    Már ha nem tudnak egy 3 generációs gépet összerakni akkor ennyi legyen nekik.

    272 darab Szu-30MKI lesz.

    Mikor is lesz nekik annyi ? 2022.be?

    A első Rafale gépeket majd 2017-be kapják meg .

  4. boki: Meg jórészt gyártani is.

    http://livefist.blogspot.hu/2012/12/deal-for-42-more-su-30mkis-signed.html
    „157 Indian vendors are involved in providing 13,350 components of the aircraft while another 19,450 components are manufactured at HAL’s Nasik and Koraput Divisions, adds Dr. Tyagi.”

    waggon: historikusan mit várnál Indiátol amikor ott van mellette a „békés” csak az elmúlt 60évben 4(5) háború volt pakisztán, Kína?

  5. Kérdés az, hogy ez vajón új rendelés-e? Mert 2010-ben bejelentettek egy ugyan ilyen mennyiséget. Akkor arról volt szó, hogy az IAPO azt 2012-2018 között teljesíti.

    Az orosz megrendelések esetében gyakran előfordul, hogy a bejelentés után csak 2-4 évvel később írja alá a két fél a valóságban.

    Eredetileg volt 50 az IAPO-tól rendelve és 140 licensz rendelés a HAL-tól.

    Majd 2010-ben az IAPO-tól 42 utánrendelés:
    https://htka.hu/2010/06/30/hirek-a-tavoli-indiabol/

    Majd 2011-ben HAL licensz gyártás bővítés plusz 42 darabbal:
    https://htka.hu/2011/01/13/india-ujabb-szuhojokat-vasarol/

    Adjátok össze…

  6. waggon

    http://www.origo.hu/nagyvilag/20120303-inkabb-iszom-es-alszom-helyszini-riport-oroszorszagbol.html

    Ugyan nem mai a cikk, de időtálló. A Te figyelmedbe ajánlom (illetve Montezumának és fip7-nek, akiket érdekel az ilyen téma). Avagy az oroszok véleménye Putyin éráról, és az ottani rózsásnak hitt helyzetről az elmúlt két évtizedben.

    Még mielőtt valaki nekem esne, nem fikázni akarok, pusztán gondoltam beszúrom, mivel sokat volt mostanában téma, hogy ott mennyire rendben van minden.

  7. Drone amit le írnak annyira nem szürnyű. Mivel úgy mond a társadalom vesztesei se igazán Putin ellensek.

    Tárgyélagosan bármely országban melyik a legdrágább város?
    Minden rendszerenek vannak e haszon élvezői és vesztesei?
    Milyen mutatókkal lehet jellemezni egy rendszer sikereségét?
    Valamint az média mennyire tárgyilagos?

    A fent emlitett fő város Moszkva a föld 5 legdrágább fővárosa közé tartozik.
    Amúlt mindent megszépit SZU kapcsán is igaz.
    Putini ére mit hozott? Csecsen háborúk végét. Egy ideje csecsenek is csendbe vannak. Orosz hírportálok 1 éve öröm hírként hozdták. Megállt az orosz népesség fogyás! Emigrásokra nincsenek rászorúlva.
    Orosz GDP a következő 10 évben meghaladja majd az angolt és a franciát.
    Orosz államnak külső tartozása minimális. Csak annyi van, hogy az nemzetközi piacon az álltala biztositott hiteleket be tudják árazni. Értem ez alatt ha oroszok 3-4% kamatra tudnak felvenni hitelt a nemzetközi piacról. Akkor aki oroszoktól vesz fel hitelt az 5-6 vagy 7-8% kamat teherre számíthat.
    Putin politikájától tart a nyugat! pl: Saját uniós elképzelése miatt. Ami egy tekintéjes gazdasági és pénzügyi erő létre jöttét jelenti. Putin Kína barát politikusnak számit. Ez álltal a sárkány Csendes-ócenán felé tekintget.

    Visza térve az állatad megosztott írásra. Interjú alanyai is azt mondják, hogy védéken élők Putinnon kivűl más orosz politikus nem nagyon ismerenek. Putin kihívóit is jellemzik, nem éppen pozitivan.

  8. A térség pszeudo rambói helyzetét nem lehet olyan könnyen megoldani. Pénzt csak munka által lehet betölteni a társadalomba, különben csak sima infláció lesz a vége (lásd a mi cociális rendszerünket majd 1,5 millió munkaképes főállású akárminek nevezett munkanélkülvel, aminek az a vége hogy a jegybanki alapkamat nagyon magasan kell tartani.)
    A munkát pedig nehéz beadni egy olyan országba ahol elsősorban az oktatás, az életmód, az egyének elvárásaival van a gond.