|

Lezuhant egy pakisztáni F-7-es

A tegnapi nap folyamán egy rutin kiképzési repülés során lezuhant egy Chengdu F-7 típusú harci repülőgép. Az egyik pilótát még keresik a kutató-mentő csapatok.

A Punjab tartományban található Hassan Wala város közelében egy technikai hiba következtében lezuhant a Pakisztáni Légierő egyik Chengdu F-7 (vagy FT-7) típusú vadászrepülőgépe. A becsapódás követő robbanás következtében a földön tartózkodó 14 éves fiú életét vesztette.

Egyes források szerin a gép fedélzetén egy oktatópilóta és egy női növendék tartózkodott, mindketten katapultáltak. A hölgy megsérült a gépelhagyás folyamatában, így a mentők azonnal kórházba szállították, az oktatópilótát még mindig keresik a kutató-mentő csapatok. Ezzel ellentétben a helyi tv-csatorna idézte a légierő szóvivőjét, tájékoztatása szerint a gépen csupán a női növendék tartózkodott. Ám a szemtanúk elmondásai szerint is két pilóta katapultált.

A Pakisztáni Légierő részéről azt azonban biztosan megerősítették, hogy az esetet technikai meghibásodás okozta. A hiba okainak kiderítésére vizsgálatot indítottak.

13 hozzászólás “Lezuhant egy pakisztáni F-7-es”

  1. Nane! Ha a jenkik rájöttek, hogy Viki potensebb fegyver még a halálsugárnál is… rettegj Föld!

    Egyébként arra kíváncsi lennék milyen sérülés érte a hölgyet. Azért a mai katapultülések elég megbízhatóak. Vagy lehet, hogy a paki gépek ilyen elmaradottak? Most itt természetesen nem a katapultálás általános velejáróira gondolok mint az erőhatás a gerincen, stb. Az elég gyakori mindenhol és nem szoktak említést tenni róla.

  2. Most erről a női pilótáról -az esettől teljesen függetlenül- a török légierő pilótanőcije jutott eszembe aki meghúzta a fényezést az f-16on :D

    Szegény kisgyerek meg jól ráb*szott hogy pont ráesett ez a rakás vas…