|

Női pilóta repült neki egy mecset tornyának

Sokakban él a „női sofőr…” előítélet, egyes esetekben jogosan, máskor meg nem annyira. Ám eléggé valószínű, hogy aki megnézi ezt a videót az biztos a fejét fogja utána…

Törökországban nem ritka a mecset, amihez a turisták és a helyi lakosok mellett a pilóták is hozzászoktak már. Azonban mindig van kivétel… Történt ugyanis, hogy a Török Légierő kötelékébe tartozó egyik kétüléses F-4 Phantom II vadászbombázó repülőgép nőnemű pilótája kissé elmérte a távolságot és levitte egy mecset tornyának a tetejét. A hölgy egy bemutatórepülésre gyakorolt, ám a végeredményből ítélve tényleg ráfér a gyakorlás, hiszen a csúcsdísz azóta meglehetősen érdekesen áll… (Az eset dátumát nem közölte a videót nyilvánosságra hozó a liveleak.com internetes portál.)

Íme a végeredmény:

27 hozzászólás “Női pilóta repült neki egy mecset tornyának”

  1. A képen látható HUD nem Phantom II-é, hanem F-16-é. Lásd pl. itt

    Phantom: http://www.youtube.com/watch?v=09jQTlgyLEg

    F-16: http://www.youtube.com/watch?v=0OVNjDRXbtM&feature=related

    @ Kolombusz: a kettő nem üti egymást, teljesen véletlenül épp akkor sikerült megpöckölnie a mecset tetejét, mikor lefelé átlépte a beállított ALOW (Altitude-Low-Warning) értéket, ha jól látom, 3200 feet-et. Lehet, hogy nem véletlenül volt annyira állítva? :-)

  2. A képen látható HUD nem Phantom II-é, hanem F-16-é. Lásd pl. itt

    Mert valszeg F-4 Phantom II Terminatorral repül, ami 4+ gen eletkroniábal bír. Az F-16-ból is használt rendszereket kapta meg, ahogy a román Lancer is. Az sem F-16, de mégis 1:1-ben az a HUD szimbolika és a DED/ICP megjelenítés.

    BTW a két HUD, amit linkeltél majdnem ua…
    (És elvben egy szintén erősem modernizált F-4E-ből van…)

  3. Ez valóban egy modernizált F4E és nem a Török Légierőben szintén szolgálatot teljesítő F16C/D. Egyébként mi a fenének adnak Nők kezébe vadászgépet? Az „ooops”-ocska után meredek fordulót hajt végre nagy túlterheléssel ahelyett, hogy követné az előírást és az ütközés után azonnal enyhe emelkedésbe vinné a gépet, hogy meggyőződjön a hajtőművek és a hidraulika-rendszer épségéről. Ha sérült volna az egyik hajtómű, ezt a fordulót nem éli túl … és a földön tartózkodók közt is lehettek volna áldozatok. Mondanom sem kell, ilyen refkexekkel, tér- és sebességérzékkel ment volna inkább háziasszonynak. Ez a baj a nő vezetőkkel – a női nem maximális tisztelete mellett – hogy vészhelyzetben rendszerint pánikba esnek. Tudom én, divatból – no meg az „egyenjogúsági előírások” végett minden légierőbe kell néhány női díszpilóta, különösen az európai integrációra ácsingózó Törökországban. Szerencse, hogy nem néhány méterrel többet hibázott. Mit néhány méter? Eleve több tíz métert hibázott! Mellesleg hogy a fenébe repülhetett lakott terület felett egy vidéki mecset magasságában (30, maximum 40 méter)? Bemutatókon is lényegesen magasabb az engedélyezett minimum.

  4. Lehet azt gyakorolták hogyan kell ijesztgetni a feldühödött népet… Úgy néz ki, manapság ez is egy hasznos képességgé vált. Amúgy tényleg kíváncsi vagyok mit kapott a hölgy ezért. Lehet letagadta… biztos a szomszéd csinálta mikor beparkolt. :D

  5. Azért mázli, hogy nem egy F-16-ossal repült a csaj, az kevésbé örült volna egy ilyen hasvakarásnak…

    Azért megnéztem volna a turbánosok arcát, amint jönnek ki imádkozás után a mecsetből, aztán látják, hogy Allah meggörbítette a tornyot… :)

  6. Ha teszem azt muzulmán országban élő tüntető lennék, akit X vagy Y titkoszsolgálat a tévéadóin keresztül feltüzelt arra, hogy az egyébként elnyomó kormány ellen tüntessek – én is rettegnék egy női pilótától :D. Jó taktika! Hatásosabb, mint egy kazettás-/ vagy aeroszolos bomba. Bemondják a rádióban, hogy ma női pilóták végeznek alacsony magasságú áthúzásokat, és minden tüntető hazapucol halálos rémülettel az arcán.

  7. Hát ezuátn minimum a nap ötszöri ima a hölgynek!
    Mielőtt még fellázadna a női társadalom, azért annyi esze a törököknek is lehetne, hogy nem egy város felett gyakorolnak, pláne olyannal, akinek tényleg gyakorolnia kell.
    „Upsz” – hát ennyivel el van intézve…Amúgy nem lett volna jobb megoldásá ha bedönti a gépet, nem pedig emelkedni kezd vele?
    A lényeg, hogy senkinek nem esett baja! A többiek pedig fokozottan figyelnek majd a gyengébbik nem képviselőjére, nemcsak a borotválkozásra és a bókolásra koncentrálva!

  8. Jók a női pilóták. Először is, a legeldugottab bázison is kell dugni, ahoz meg nem árt nő is. Aztán meg Kovcsur is elfelejtett futót nyitni és úgy szállt le. Aztán meg lehet a csajnak több repült órája van, mint a magyar légierőnek. Ennyi belefér.