|

Az anyaország védői és a kínai sárkány

Az anyaország védőinek napja egy nemzeti ünnepnap – de nem ám Kínában, hanem Oroszországban, így felmerülhet a kérdés, hogyan is jönnek kínaiak a képbe. Nos úgy, hogy Szentpéterváron a kapcsolódó plakátokat készítők egy „kissé” beégették magukat…

Szentpétervár sajtóbizottságának utasítására még a múlt héten, a február 23-i ünnepségeket hirdető anyagok kerültek ki a város utcáira – egy füst alatt némi csámcsognivalót adva az orosz sajtónak, ugyanis… ugyanis valami „nagyonszakértő” az orosz hadihajók és harckocsik felett elhúzó vadászgépnek mit választott, na mit? Igen, a kínai J-10 Vigorous Dragont (Erős Sárkány).

Az anyaország védői és a J-10

Valakit biztos megdícsértek ezért. | Forrás ,

A Kommerszant által „ideológiailag inkorrekt”-nek minősített plakátokkal kapcsolatban a szentpétervári illetékesek úgy nyilatkoztak, hogy mindez a tervező hibája, ők nem adtak engedélyt a nyomtatásra, az a hirdetéseket kihelyező cég egyik alkalmazottjának a felelőssége, aki nem fogja megúszni büntetés nélkül. (vonatcsikorgás… „Szibéria, Szibéria – köszöntjük kedves utasainkat! – a szerk.)

A mindezt a RIA Novosztyi hírügynökségnek február 22-én nyilatkozó illetékes elmondása alapján a hibás plakátokat már beszedték, az újak nyomtatása és kihelyezése folyamatban, a nap végére befejeződik. Hogy időre végeztek-e, arról nincsenek információink, de feltételezzük, hogy 23-án már „ideológiailag korrekt” plakátok virítottak a balti-tengeri kikötőváros utcáin.

Nos, ha a USS Gravely-nek a Discovery Channel filmes stábjának jelenlétében bekövetkezett árboctörését cikinek neveztük, akkor erre mit mondjunk? :) Apropó, ha már amerikai hadihajó került szóba, akkor meg kell említenünk, hogy annak az orosz oldalnak a szerkesztője, ahol ezen hírbe botlottunk megjegyezte, hogy az ilyen malőrök mondhatni már-már tradíciót jelentenek Szentpétervárott, hiszen volt már olyan, hogy február 23., illetve a haditengerészet napja kapcsán a köszöntő plakátokról amerikai hadihajók kacsintottak vissza, de olyan is megesett, hogy a győzelem napjával kapcsolatos, újságban megjelent köszöntőre német Tigris tank került.

13 hozzászólás “Az anyaország védői és a kínai sárkány”

  1. Gorbacsov és idősebb Bush elmennek egy különös tehetségekkel megáldott jóshoz. Azt szerették volna megtudni, hogy milyen lesz a világ ötven év múlva. A jós neki is kezd és nézegeti az üveggömbjét:
    – Látom Washingtont, látok egy nagy fehér épületet. Szerintem a Fehér Házat.
    – Mit lát még?
    – Ki van tűzve rá egy hatalmas vörös zászló.
    Ekkor Bush elkezdi falba verni a fejét, Gorbacsov büszkén kidüleszti mellét és szól a jósnak, hogy folytassa csak tovább.
    – Látom Moszkvát, látok egy nagy épületet, a Kremlt. Ezen is egy ugyanolyan vörös zászló van kifeszítve, mint a Fehér Házra.
    Mire Gorbacsov.
    – Háhá, győzött a sarló és kalapács!
    Mire a jós.
    – Nem, nem. Nem ezt látom a zászlón. Minta valami rá lenne írva.
    – És, mi? Kérdi Gorbacsov.
    – Áh, sajnos nem tudom kiolvasn, de nekem kínainak tűnik.

    :)

  2. Nana csak finoman! Ki tudja, lehet a szerkesztő egy pillanatra – ha mástól nem a jó öreg orosz vodkától – talán a jövőbe látott… Lehet a 6. vagy az ezeket követő harcigép generáció valamelyikét az oroszok és a kínaiak együtt fejlesztik majd… azonban jelenleg csak J-10es van kéznél ennek a jövőnek a bemutatására…
    Hányszor láttuk már a történelemben, hogy a morcivál szeretők egy idő után újra egymásra találnak, még ha kis időre is…
    Azért ez jelen állapotban elég cinkes!

  3. „ugyanis valami “nagyonszakértő” az orosz hadihajók és harckocsik felett elhúzó vadászgépnek mit választott, na mit? Igen, a kínai J-10 Vigorous Dragont (Erős Sárkány).”

    Miért ne húzhatna át az orosz tankok felett egy kínai repülő? Cserébe az orosz repülők meg majd a kínai tankok felett fognak repkedni. És a következő fejezetből kiderül, hogy belül minden ember vidám rózsaszínű! Mondta a Totya, hogy balhé lesz, nagy balhé… :-))