|

UFO-t lőttek le az izraeli vadászok Dimona fölött

December 16-án az Izraeli Légierő vadászrepülőgépei azonosítatlan repülő objektumot (Unidentified flying object – UFO) lőttek le a Holt-tenger déli részétől mintegy 20 km-re, a Negev-sivatagban található dimonai atomreaktor közelében. Egyelőre nem tudni, hogy egészen pontosan mi is volt, amit a készültségi F-16 géppár megsemmisített, de minden bizonnyal egy felderítő feladatkörű ballon lehetett. Az Izraeli Védelmi Erők jelenleg is vizsgálja az esetet, mely nagy riadalmat keltett.

Az AFP hírügynökség információi szerint a pilóták vizuálisan is azonosították az objektumot, mielőtt az egyik Fighting Falcon közeli légiharc-rakétával megsemmisítette volna azt. A jelentésekben az áll, hogy egy pilóta nélküli, légcsavaros meghajtású ballonról volt szó, mely átlépte a dimonai atomreaktor körüli tiltott légteret. Az izraeli hírszerzés véleménye szerint minden bizonnyal egy felderítő akcióról volt szó, melyet valamelyik ellenséges arab állam indított azért, hogy adatokat szerezzen a nukleáris erőműről. A céljuk természetesen az volt, hogy bebizonyítsák: Izrael a mai napig állít elő atomfegyvereket Dimonában.

Izraeli F-16A felszállása teljes utánégetéssel (Forrás) ,

Az incidens idejére a környéken teljes légtérzárat rendeltek el a polgári forgalom számára is, a a Tel Aviv és Eilat repülőtereiről felszálló civil járatok csak némi késéssel, az azonosítatlan repülő tárgy semlegesítése után szállhattak fel. Jelenleg az izraeliek gőzerővel keresik a maradványokat, hogy pontosan megállapíthatták, mivel is álltak szemben.

Az 1963-ban működésbe lépő dimonai atomreaktor gyakorlatilag állandó támadásoknak van kitéve, mivel sokak szerint nem csak békés célokra használják, hanem nukleáris fegyverek előállítására is. Mivel Izrael nem engedi be a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség embereit, így csak becsléseink vannak arról, hogy hány atombombája lehet Izraelnek – a legfrissebb információk szerint 200 nukleáris fegyverrel rendelkeznek.
Legutóbb egyébként 2009 októberében sértette meg egy ultrakönnyű kisgép Dimona légterét, melyet a légierő vadászai elfogtak, és leszállítattak Arad repülőterén.

35 hozzászólás “UFO-t lőttek le az izraeli vadászok Dimona fölött”

  1. Elég fura, hogy olyan országok követelik az Atomenergia Ügynökség jelenlétét mindenhol, akik messze elnézőek 200 nuke-bomba fölött… Ennyit a hitelességről.

    Minek tart a nemzetközi közösség egy olyan szervezetet, amely csak bizonyos országokat ellenőrizhet???

    …és ez részemről messze nem Izrael ellen szól. Egy impotens szervezet kidobott pénz. Az ENSZ is ilyen, valódi válságot mikor is oldott meg utoljára?

  2. Nem mindenki 1enlő: A zsidók 10 milióan vannak, ebből Izraelben úgy 4 milióan. Az arabok úgy 150 milióan, + 70 milió perzsa. Pakit már ne is számoljuk ide. a dolog úgy néz ki, hogy 1 faszi ül töltött pisztollyal a kezében 1 farkashorda közepén. Te elvennéd tőle a pisztolyt is, mondván hogy a farkasoknak sincs??
    Ez a politika.

  3. Allesmor Obranna

    Ebben meg neked van igazad. Persze érdemes azért megvizsgálni, hogy mit keres egy faszi egy farkashorda közepén. 1948-ban volt pár alternatív megoldás is, melyet gyorsan lesöpörtek az asztalról.
    Maradjunk annyiban, hogy ez a bizonyos „Faszi a farkashorda közepén a pisztolyával” műsorszám elég sokaknak ad megélhetést és szórakozást már jóideje.

  4. Fade

    „Mi meg itt vagyunk a szláv tengerben…”

    Minket ne hasonlíts a zsidókhoz mi több mint 1000 szopunk(kevés kivételtől eltekintve) azért,hogy itt lehessünk őket meg csak odarakták miután képtelenek voltak megvédeni saját országukat.

  5. „miután képtelenek voltak megvédeni saját országukat.”

    Nem nagyon van még egy ország, ami annyiszor és akkora túlerő ellen védte meg magát lényegi területvesztés nélkül, mint Izrael a 20. század során.

    Nekünk ellenben ez, mmint az ország megvédése gyakorlatilag utoljára a török időkben sikerült normálisan, de akkor is csak óriási területi és emberáldozatok árán, ráadásul végeredményben ezzel a Habsburgok kezére adtuk magunkat.

  6. Nem akarlak a koncentrálásban megzavarni, de a Zsidó királyságot a rómaiak szállták meg aztán meg mások is az idők folyamán. Ők csak hazatértek sok sok év után. Valmilyen lélekszámban mindik éltek ott zsidók. Mi idejöttünk…

    Miután szétszóródtak a világban szinte mindenhol üldözték őket, bűnbaknak jók voltak, a pénzüket jól le lehetett foglalni, mert ország nem állt mögöttül.

    Egyébként nem tudtam, hogy a honfolalás időlimites társasjáték…

    http://www.youtube.com/watch?v=4FspfOI_YRU

  7. Kolombusz

    Nem a 20. századról beszéltem hanem a molni által is említett Ó korról.

    molni

    Lehet több részletben honfoglalósdit játszani ,de a zsidók már egyszer befejezték a honfoglalást ennek bizonyítéka az,hogy volt önálló államuk amit aztán a Rómaiak elfoglaltak,és egyszer valakik elűzték onnan a zsidó népet.Vagy te úgy gondolod,hogy amióta van zsidó történelem ők folyamatosan honfoglalnak.

  8. Minden esetre visszatérve az eredeti cikkre érdekes lehetett az a motoros ballon nem? Eléggé lehangoló lehet lelőni bármilyen rakétával? Nem kellett volna inkább 1 helikopter meg egy lövész sörétes puskával? Meg hátha ilyen olyan fejlettek az izraeliek, be kellett volna mérni az adót ami irányította. Elég zűrzavaros ez a hír nem?

  9. Nekem is az jutott eszembe, miért kellett egy ballonra rakétát pazarolni. Talán így gyorsabb, és biztosabb volt. Nem tudott tovább adatot sugározni.

    Molni, kösz a két hsz-t. Mindkettőt nagyon élveztem. (A videót is.)

    „1948-ban volt pár alternatív megoldás is.”
    Akkor már (sőt a vh előtt már) évtizedek óta zajlott az „alijjázás”, azaz a zsidók egyénileg vándoroltak ki, telepedtek le, vettek földet, stb. Olyannyira, hogy az angolok kvótát szabtak meg számukra. Azaz 1948-ban már eléggé adott volt a helyszín (A történelmi okoktól függetlenül is.)

  10. Lehet több részletben honfoglalósdit játszani ,de a zsidók már egyszer befejezték a honfoglalást ennek bizonyítéka az,hogy volt önálló államuk amit aztán a Rómaiak elfoglaltak,és egyszer valakik elűzték onnan a zsidó népet.Vagy te úgy gondolod,hogy amióta van zsidó történelem ők folyamatosan honfoglalnak.

    Nem nem űték el. Provincia volt. Tartas most történelem órát?

    Ezen az alapon Franciaország se létezzen, mert Hitler elfoglata, az angolszászok meg felszabadították. Egyeseknek még mindig nem fér a fejébe, hogy érdekérvényesítő képességre épül a világ és nme rózsaszín eszmékre. Izraelnek van. Pont. Innentől fogva lehet verni a klaviatúrát, de ez attól még nem fog megváltozni. És ez nem összesüvés elmélet. A világ ilyen.

  11. „Bár az azért tanulságos,hogy addig amíg ne fogta senki a kezüket mindenki meghódította őket aki arra járt”
    Ezt mutatja Molni Videója is (http://www.youtube.com/watch?v=4FspfOI_YRU), amiből látszik, hogy a „mindenki aki arra járt” elég nagy birodalom volt, de ezek alatt is i.sz 70-ig többé kevésbé független volt. (Még a rómaiak alatt is sokáig.)
    Ebből számomra a tanulság inkább az, hogy mégis fennmaradtak. (Mint mi, akiket szintén boldog-boldogtalan meghódított.)

  12. Ha már történelemóra, a cionistáknál kezdődik ( az is magyar indíttatású). A 2. vh. után az angolok kezdték visszahordani a zsidókat az eredeti földjükre. Amint leveszik a kezüket( a támogatást) a nagyhatalmak(USA…) az országról, végük. Az arabok megfojtják őket.

  13. „Mint önálló állam nem nagyon léteztek(nem voltak szabadok)”
    Én is így értettem, ez jól látszik a videón is.
    De valamilyen függetlenségük volt. Például volt királyuk, stb. Távoli hasonlat, de ha 1-2 ezer év múlva Magyarországról is készülne ilyen animáció, akkor lehet, hogy a szovjet birodalom része leszünk rajta.

  14. mnb

    Nem is voltunk szabadok a Keleti-blokk részeként mert azt csináltuk és úgy ahogyan mások fütyültek(ma is ez megy csak azzal a különbséggel,hogy ezt mi választottuk és nem ránk lett kényszerítve).
    Szerintem a szabadság nem a tettek szabadsága(oda megyek azt és azt csinálom amit és ahogy akarom)hanem a választásé.

  15. ami nagyon érdekes a témához kapcsolódóan, hogy Brazília,Argentína,Uruguay,Bolívia (Venezuela talán már korábban megtette) hivatalosan elismerte Palesztína létezését.
    Úgy néz ki bekeményített a régió. Utánajártam, hogy mi áll a brazil fegyverkezési program mögött, 2008-ban jelentették be, hogy komolyabb olajlelőhelyeket találtak a partok mentén, erre az USA bejelentette, hogy felállítja a déli flottát, ami nagyon-nagyon rég nem létezett már.
    Sokan elvárnák, hogy kapjanak is valamit, mert ez a kiegyensúlyozatlanság nem jó.

  16. Valóban hiba lenne elvenni az atomfegyvereiket mivel ők ezzel senkit sem fenyegettek meg. Sőt ha jól tudom kizárólag végső fegyvernek szánják az atomfegyvereiket. Ha jól emlékszem talán egyszer kerültek fel a gépekre atomfegyverek a 67-es háború fordulópontján.
    Nem tudom biztosan de érdekelne hogy Izrael diplomáciailag elismerte azokat az államokat amik nem ismerték el Izraelt?

  17. Sőt ha jól tudom kizárólag végső fegyvernek szánják.

    Igen valóban senkit nem fenyeget meg atommal.
    Elég ha a légi erejére ránéznek és máris meg gondolja magát az ellenség
    Ha az oroszokkal össze kapnának még azokat sem fenyegetnék meg atommal.
    Aki atommal fenyeget az a gyávaság jele és egyben az hogy azonkívül semmi sincs .

  18. Egyszer akarták használni, akkor kb 5 percre voltunk egy atomháborútól. Ezzel zsarolták az USA-t a gyorssegélyért. Így kaptak Phantomokat rögtön a rephordozókról, amik végül náluk is maradtak.
    A kubai rakétaválság ehhez képest csak üzenetváltásokból állt.

  19. Ez esetben azért nem árt figyelembe venni, hogy Izrael az egyetlen civilizált folt a ,,nomád” arab tengerben. Amerikai segítség ide-oda azért 10:1 fölötti légigyőzelmi arányok elárulnak valamit a zsidókról, még többet az arabkról, hogy Szíria 82-es elpi..zását ne is említsem, ahol ha jól emlékszek volt 80:0-al végződő légi harc is:D.
    Én azt mondom maradjon nekik az atom, meg az USA támogatás, mert anélkül végük, viszont ezt becsüljék meg és ne ugráljanak annyit.