közelmútban már írtunk, hogy az Orosz Északi és a Fekete-tengeri Flotta néhány hajója hadgyakorlaton volt a Földközi-tengeren.">
|

Blackjack-ek a francia partoknál

Arról a közelmútban már írtunk, hogy az Orosz Északi és a Fekete-tengeri Flotta néhány hajója hadgyakorlaton volt a Földközi-tengeren. Arról viszont még nem írtunk, hogy ugyanezen hajók hétfőn az Atlanti-óceánon a szovjet éra óta az orosz haditengerészet első nagyobb atlanti gyakorlatát hajtották végre. Na de hogy jön ez a harcirepülőkhöz? Mindjárt megmondjuk!

Nos úgy, hogy menetközben megérkezett a légierő képviselete is az orosz stratégiai bombázóerők krémjét képző Tu-160 Blackjack formájában.

Tu-160
Tu-160 Blackjack

Hétfőn két Tu-160 érkezett a Biscay-öbölbe, hogy ott a flottával való együttműködést gyakorolják, valamint szimulált cirkálórakéta indításokat hajtsanak végre.

A két bombázót brit Tornado-k és norvég F-16-osok kísérték. Párizst előre értesítették a bombázók érkezéséről és francia gép felküldéséről nem is szól a fáma.

Tu-95MS és Eurofighter
Egy Tu-95MS élvezi egy Eurofighter társaságát

További értesülések szerint a mai, azaz szerdai naptól fokozatosan népesebb gépraj érkezik a térségbe, hiszen a Blackjeck-ek mellett a bejelentés szerint Tu-95MS, Tu-22M3 bombázók, Il-78 tanker és A-50 légtérfelderítő gépek érkezése is várható. Hogy egyszerre, vagy időben széthúzva arról nem szólt az infó.

Il-78 és Tu-95 tankolás elött
Inni érkezik a szomjas medve

—–
A jelen hírben szereplő képek mindegyike illusztrációs célokat szolgál, nem az aktuális események során készültek!